Proricanje

proricanje

Riječ divinacija nastala je od latinske riječi “divinare” a u prijevodu označava predviđanje ili proricanje skrivenog. Drevne su se civilizacije bavile mnogim oblicima proricanja budućnosti, koristeći mnoge tehnike poput listića čaja, gledanja u dlan, tumačenja zvijezda, ali i brojnih drugih metoda. Kroz vijekove iza nas mijenjane su varijante proricanja, ali su se mnoge zadržale do današnjeg dana – poput proricanja kartama, proricanja iz šalice, proricanja u grah i dr. U mnogim je tradicijama proricanje iz kosti i plećke životinje korišteno vijekovima unazad kako bi se saznala sudbina ukućana u narednih godinu dana. O tome svjedoče i mnogi pisani izvori.

Proricanje je bila glavna praksa kod starih naroda

Proricanje je bila glavna praksa kod starih naroda, a njome su se bavili i čarobnjaci, vračari, šamani, pa i svećenici. Poznato je da je praksa proricanje podrazumijevala tumačenje znakova, znamenja i nebeskih pojava. Vjeruje se i da je astrologija bila prvi oblik proricanja i zato se smatra jednim od najstarijih oblika predviđanja. U srednjem su vijeku za proricanje najčešće korišteni žito i grah.

Proricanje se temelji na izvornim oblicima života i mogućnostima koje je to vrijeme davalo. Tijekom vremena razvile su se i mnoge nove tehnike proricanja, ali su i neke stare modificirane i dograđene. U moderno su vrijeme sve više zastupljena danas skoro zaboravljena proricanja poput gledanja u zrna suncokreta ili u sijeme lubenice. Stari rimljani i egipćani imali su svoje metode i tehnike proricanja, rituale i načine da predvide tok predstojećeg ishoda situacije.

Još je u biblijsko vrijeme korišteno proricanje sa zlatom, vodom, snovima, zvijezdama. Još od tog vremena praksa proricanja korištena je u svrhu dobivanja određenih saznanja.

Vjeruje se da proricanje može predkazati sve ono što dolazi i što nam život putevima sudbine donosi. Karte,Rune, ogledala, kockice, ji djing i mnoge druge tehnike i danas su vrlo popularne, kao i mnogi drugi oblici gatanja.

Proricanje sudbine može i dati uvid u obiteljska pitanja, eventualne uspjehe, otkrivanje skrivenih neprijatelja, moguća naslijedstva i sve ono što sami ne možemo saznati kroz materijalni – fizički sijvet. Vrlo često saznanja iz proricanja mogu biti vrlo korisna jer nam ukazuju na to kakve nas poteškoće čekuju, na kojih ih način najbolje možemo riješiti, dok nam ujedno služe i kao nagovještaj predostrožnosti da bismo izbjegli velike opasnosti.

Svako proricanje ima svoju dubinu i moć

Svako proricanje ima svoju dubinu i moć, ono nam dešifrira ono skriveno i nevidljivo. No, svaki čovjek mora imati ispravan pristup i pokazati poštovanje prema drugima, prema prirodi i duhovnom Izvoru, jer će nam život, kako je puno puta i dokazao, pružiti onoliko koliko mi dajemo.

Proricanje se zasniva na saznanjima iz svijetova tajni i mistike. Nekada nam proricanje šalje složene, a ponekad kratke i jednostavne poruke.

Proricanje je naš način da dođemo do novih i jedinstvenih saznanja koja nam mogu omogućiti da saznamo sve ono što nas zanima, zajedno sa tajnama koje su od nas skrivene. Svaki nam oblik proricanja kroz određene simbole može pomoći pronaći riješenja za probleme sa kojima se suočavamo svakodnevno, otkrivajući nam ujedno vrijeme prošlosti, sadašnjosti i daleke budućnosti.

Proricanje od 0-24!